Sådan sorterer du affald

Her kan du læse om, hvordan du skal sortere affald fra din husholdning.

Haveaffald

Haveaffald kan afleveres gratis på genbrugspladserne.

Haveaffald hører så vidt muligt hjemme i haven. Med en kompostbunke og flis får du genanvendt næringsstofferne fra din egen have. Kompost forbedrer jordens struktur og er med til at holde på fugten i jorden.  

Har du alligevel brug for at komme af med det grønne haveaffald, kan du køre det til kompostering på en af genbrugspladserne. Vi modtager haveaffald på alle vores genbrugspladser.

Sådan sorterer du haveaffaldet

  • Busk- og hækafklip. Grene op til 25 cm i diameter
  • Trærødder (maks. 3 stk.)
  • Sten og jord

Husk: Der må kun benyttes klare affaldssække på genbrugspladsen. Tøm sækkene og læg dem i skraldspanden på haveaffaldspladsen.

Køb kompost på genbrugspladsen

Den færdige kompost kan kun købes på Nederkærgård genbrugsplads i Herning. Du kan her se mere om åbningstider og priser på pladsen.

Komposten fra genbrugspladsen er varmebehandlet og dermed ukrudtsfri. Du kan godt bruge komposten i f.eks. blomsterbede, på græsplæne eller som fyldjord i bunden af større huller eller højbede.

Du skal dog passe på med at bruge det i forbindelse med nye frø og planter, da næringsstofferne i komposten er så kraftig, at det "brænder" frøene og planterne af.  Så strø kun lidt ud eller bland det op med den eksisterende jord, så blandingen ikke bliver for stærk.

Vores kompost er en ren plantekompost. pH 7,2 - 7,6  Pt 11,5  Kt 166  Mnt 7,8