Til dig der er jæger eller har døde dyr

Danmarks Jægerforbund anbefaler at uanvendelige dele af nedlagt vildt enten skal nedgraves eller i begrænsede mængder kan udlægges diskret for at indgå i naturens kredsløb som den ressource, det er. Udlægning af dødt vildt eller rester fra slagtning, vil bidrage til øget biodiversitet.

Hvis dette ikke er en mulighed for dig, så kan kød, indvolde, knogler, skind eller andre rester fra vildt og små dyr afleveres i din beholder til restaffald. Husk at komme det i en pose inden du smider det i beholderen.

Grunden til det ikke skal afleveres som madaffald, er at vildt skudt i Danmark kan bære parasitter og andre former for smitte med sig, som vi ikke ønsker at få spredt på ud på vores agerjord, når madaffaldet bruges som gødning. Hvis der er tale om vildtkød, du har købt i en butik, og som derfor er kontrolleret af Fødevarestyrelsen, må du gerne aflevere det som madaffald.

Hvis mængden overstiger hvad du kan have i din affaldsbeholder, kan du bestille en ekstra tømning til 206,25 kr. Dog skal du være opmærksom på at beholderen ikke vejer for meget og stil beholderen ud til skel, så skraldemanden ikke skal gå langt med den. Ved meget store mængder skal du selv lave aftale om afhentning med fx Daka.

Kontaktinfo

Genbrug og Affald

Tlf.: 96288080
Send e-mail

Åbningstid / telefontid:
Mandag-torsdag: 8.30-14.00
Fredag: 8.30-12.00

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

Læs mere om sikker mail