Skelordningen

Du har mulighed for at tilmelde dig skelordningen, hvor du hvert år kan spare 200 kr. i renovation.

OBS!
Skelordningen udgår i forbindelse med den nye ordning fra januar 2021
Hvis du selv stiller dine affaldsbeholdere ud til skel på tømningsdagen, eller har dem til at stå permanent ved skel, kan du spare 200 kr. om året.

Tilmeld dig skelordningen

Hvis du gerne vil tilmeldes skelordning så tilmeld dig nu. Det gør du ved at ringe til Genbrug og affald på den Grønne Linje på 96 28 80 80.

Du skal være opmærksom på, at tilmeldingen er bindende i mindst et år af gangen.

Hvis du tilmelder dig inden 1. november, kan vi nå at trække rabatten fra på din ejendomsskattebillet i december. Efter denne dato bliver rabatten først trukket i anden rate i juli.

Du skal kun henvende dig, hvis du har ændringer til skelordningen.

Hvad indebærer skelordningen?

  • Du skal selv stille beholderen frem til skel på tømningsdagen og tilbage igen. Beholderen må højst stå to meter fra fortovsskel. 
  • Du kan vælge at indrette en fast plads til din beholder ude ved skel. 
  • Der skal være fast underlag under beholderne og AT kravene (Arbejdstilsynets krav) skal være opfyldt.

Spørgsmål og svar om skelordningen

Skelplads med siden til

Her står beholderne i forlængelse af hinanden ud til skel. Der må være max 2 meter til første beholder fra skel/fortovskant.

Skel I Forlaengelse Af Hinanden

Skelplads bag ved hæk

Her står beholderne i skel bag ved en hæk. Vær opmærksom på, at der kun må være 2 meter og rundt til nærmeste beholder fra fortove/skel.

Skel Bage Ved Haek

Skelplads i skur

Her er beholderne placeret i skur. Vær opmærksom på, at der kun må være 2 meter hen til første beholder. Er der låge i affaldsskur, skal denne kunne holde sig åben af sig selv og være let og åbne. Der skal være rigeligt plads rundt om beholder, så den nemt kan sættes på plads igen. 

Skel I Skur

 

 

 


Hvis du bor på en landejendom, har du to muligheder.

  1. Beholderen kan stå helt ud til vejen, hvor renovationsbilen kommer forbi.
  2. Du kan stille beholderne på fast underlag i gårdspladsen. Her skal renovationsbilen have mulighed for at køre helt hen til beholderne og vende i gårdspladsen, eller fortsætte ud af en anden indkørsel.

Hvis du bor til leje, er det udlejeren, der skal tage stilling til, om boligen skal meldes til skelordningen. Det er nemlig udlejeren eller ejeren af bygningen, der opnår rabatten på ejendomsskattebilletten. 

Det er muligt at få rabat, når hver enkelt beboer har et standardsæt beholdere til både brændbart og papir.


I en andelsboligforening skal ALLE være enige om, at beholderne skal være tilmeldt skelordningen. I tilmelder jer ved at formanden eller kasseren for foreningen kontakter Den grønne linje på 96 28 80 80.


Skelordningen kan ikke blandes med andre rabatter.

Hvis I er flere, der for eksempel deler en papirbeholder, har I allerede opnået en besparelse ved ikke at have en beholder hver. Og så kan I ikke blive tilmeldt skelordningen.


Hvis beholderen står mere end to meter fra skel, bliver den ikke tømt.

Hvis du gerne vil have tømt din beholder, kan du bestille en ekstra tømning. Det koster 206 kr, og så kommer skraldebilen senest dagen efter.

Du kan også stille ekstra affaldssække ved siden af din beholder næste gang, du får tømt beholderen til brændbart. Det koster 30 kr. for et sækkemærke, som du skal binde på hver af de sække, du gerne vil have, vi tager med.

Du kan enten købe sækkemærkater på vores genbrugspladser eller i Borgerservice. Du kan også kontakte os og informere om, hvor mange sække, du sækker ved siden af beholderen. Så bliver du opkrævet via ejendomsskattebilletten.


Fast underlag er enten regelmæssige fliser, asfalt eller cement. Fastkørt grus er ikke fast underlag. 

Din beholder skal altid stå på fast underlag. Uanset om du er tilmeldt skelordning eller ej. Og den skal kunne trækkes på fast underlag hen til skraldebilen.


Tilmeld dig vore gratis SMS eller e-mail service. Så får du direkte besked dagen før, vi tømmer din beholder.

Tilmeld dig vores nyhedsservice


Kontaktinfo

Genbrug og Affald

Tlf.: 96288080
Send e-mail

Åbningstid / telefontid:
Mandag-torsdag: 8.30-14.00
Fredag: 8.30-12.00

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

Læs mere om sikker mail